'De meester aan zet' een blik op het Nederlandse strafrecht door topadvocaat Simeon Burmeister.

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Bestuur 2019
Datum en tijd
15 mei 2019 18:00 - 23:00
Locatie
Koninklijke Industrieele Groote Club, Dam 27, 1012 JS te Amsterdam.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

'De meester aan zet' een blik op het Nederlandse strafrecht door topadvocaat Simeon Burmeister.

Als Nederlanders hebben wij het recht om overal ‘iets’ van te vinden: Van de nieuwe leasebak van een mede JCC’er. Van de kus tussen die oudere vrouw en de jongere jongen op dat gala. Maar zeker ook van de strafeis in die ene strafzaak waar al twee maanden de kranten mee vol staan. Dat is ook niet zo gek; door de (online)media kennen we de familie van de verdachte inmiddels persoonlijk en via Opsporing Verzocht zochten we collectief mee naar de vaag omschreven dader. Gelukkig voor ons weet Peter R. de Vries in alle gevallen achteraf te vertellen dat hij al lang wist dat die ene verdachte de dader zou zijn. Er is echter ook een andere kant van de medaille; iedereen heeft immers recht op een goede verdediging in een eerlijk proces. Hoe vaak een verdachte in de media inmiddels ook veroordeeld mag zijn. Maar hoe speel je als strafpleiter in op deze ontwikkelingen?

Op woensdag 15 mei ontvangt de JCC Amsterdam Simeon Burmeister; strafpleiter puur sang en sinds 2001 partner bij Cleerdin & Hamer. Het kantoor dat op dit moment Willem Holleeder verdedigt. Simeon heeft landelijke bekendheid gekregen door als advocaat op te treden in geruchtmakende strafzaken, zoals de bouwfraude en de vervolging van een gezinsvoogd in verband met de dood van het meisje Savanna.

In een interactieve lezing neemt Simeon ons mee door de noemenswaardig heden uit zijn carrière en deelt hij zijn (ongecensureerde) mening over het vak. Een vak dat door collega Bénédicte Ficq werd omschreven als ‘dominant, agressief, eenzijdig en met enkele oog voor de verdachte.’ Hij neemt ons in zijn verhaal mee door de bekende en mindere bekende strafzaken uit zijn loopbaan en tijdens deze avond kan de Holleeder zaak natuurlijk niet onbesproken blijven.

 

De achtergrond van Simeon:

Simeon Burmeister is advocaat sinds 1993 en draait dus al eventjes mee. Vanaf 1994 is hij aan Cleerdin & Hamer verbonden, sinds 2001 als partner. Simeon is lid van Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA) en van de Raad voor Toezicht van de Amsterdamse Orde van Advocaten en portefeuillehouder strafrecht. Naast zijn rol als Advocaat staat hij ook regelmatig voor de collegezaal. Als geboren en getogen Amsterdammer is hij verbaal zeer begaafd, een gave die hij in de rechtszaal goed weet te gebruiken. Hij is een vechter, die pal staat voor zijn cliënten en sterk resultaatgericht werkt.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Onze sponsoren