Geschiedenis

De JCC (Jongeren Commerciële Club) Amsterdam is opgericht op 4 december 1995 binnen het landelijke JCC netwerk met als doel een netwerkvereniging te bieden voor Young Professionals in regio Amsterdam. Oorspronkelijk was de JCC Amsterdam alleen voor YP's uit de regio Amsterdam. En hoewel zich in de loop der jaren ook leden hebben aangesloten van buiten Amsterdam, is een groot deel van onze leden nog steeds woon- en/of werkachtig in de stad zelf.

In Nederland zijn, naast de JCC Amsterdam, ook de JCC Groningen, Assen en Breda nog actief als zelfstandige netwerkverenigingen. JCC Groningen staat onder auspiciën van de Commerciële Club Groningen.

In het verleden is de JCC Amsterdam lange tijd gelieerd geweest aan De Koninklijke Industrieele Groote Club (IGC) te Amsterdam en vonden de maandelijkse borrels en lezingen plaats in de sociëteit van de IGC op de Dam. Tussen 2010 en 2015 is de thuisbasis van de JCC Amsterdam de Beurs van Berlage geweest op het Beursplein in Amsterdam. Sinds 2015 is JCC Amsterdam teruggekeerd naar de IGC op de Dam.

In 2025 zal JCC Amsterdam 30 jaar bestaan.

sloep.JPG

Onze sponsoren