JCC x Rotary Blauw x Rotaract: Inspiratiesessie War Child

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Bestuur 2019
Datum
16 okt. 2019
Locatie
Koninklijke Industrieele Groote Club, Dam 27, 1012 JS te Amsterdam.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

JCC x Rotary Blauw x Rotaract: Inspiratiesessie War Child

Op dit moment zijn er wereldwijd ruim 70 miljoen mensen op de vlucht - het hoogste aantal sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Dat zijn meer dan vier keer zoveel mensen als de gehele bevolking in Nederland. Er zijn nog nooit zoveel kinderen op de vlucht geweest voor oorlog en geweld: de helft van alle vluchtelingen is jonger dan 18 jaar. Elke 2 seconden ontvlucht één persoon zijn of haar huis, dat zijn 30 mensen per minuut. In het eerste kwartaal van 2019 kwamen 5.405 asielzoekers en 840 nareizende gezinsleden naar Nederland. Dit waren 1.250 vluchtelingen meer dan in het eerste kwartaal van 2018.

Kinderen sterker dan oorlog? Absoluut. Kinderen zijn veerkrachtig - dat zien wij elke dag. Gelukkig maar. Want loskomen van oorlog, dat vraagt nogal wat van een kind. Ze hebben een oma, een ouder of hun beste vriendje verloren. Herinneringen aan geweld zijn hardnekkig, waardoor het moeilijk is om mensen te vertrouwen. Net als concentreren. Of in slaap vallen. Een kind uit de oorlog halen is één – maar daarmee heb je de oorlog nog niet uit het kind.

Er groeien 420 miljoen kinderen op in een conflictgebied. Met alle gevolgen van dien. Kinderen tonen heftige veranderingen in hun emoties en gedrag. Zelfs als geweld stopt, is het voor kinderen nog geen vrede. Een oorlog laat naast zichtbare ook veel onzichtbare littekens na. Kinderen raken getekend voor het leven, al hoeft dat niet ­nodig te zijn.

Traditionele noodhulp richt zich op huisvesting, eten, drinken, een warme deken. Basisvoorzieningen met zichtbaar nut. Maar wat heeft een kind aan een deken als het wakker ligt van nachtmerries? Wat heeft het aan eten als het geen hap door de keel krijgt? Zo’n 20 procent van kinderen die opgroeien in conflictgebieden, heeft direct en dringend psychosociale hulp nodig. Dat zijn zo’n 84 miljoen kinderen.

Voor de maand oktober zijn wij ontzettend vereerd om in samenwerking met Rotary Club Blauw, Rotaract Club Amsterdam en Jong IGC twee geweldige sprekers te mogen ontvangen; Tjipke Bergsma (Algemeen directeur - War Child) en Susan Kraaijeveld (Business ambassadeur War Child - Eigenaar Crawfield Meetings & Business Events). Tijdens deze bijzondere War Child avond nemen Tjipke en Susan jullie graag mee naar de ins en outs van de organisatie, de jaarlijkse- en langdurig projecten, worden de toekomstplannen gedeeld en wordt de avond interactief afgesloten. 

Programma 
Inloop: 18:00 uur
Start lezing: 19:00 uur
Diner: 20:15 uur
Dresscode: Tenue de Ville

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Onze sponsoren