Geef het stokje door!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ruud Jungschläger

De JCC Amsterdam telt momenteel ongeveer 70 leden. Veel leden kennen elkaar inmiddels persoonlijk of (nu nog) van gezicht. Maar waar is iedereen mee bezig, binnen en rond Amsterdam? Hoe kunnen we bestaande kennis en netwerk meer van elkaar benutten, zowel zakelijk als persoonlijk? De JCC presenteert dan ook de maandelijkse 'rubriek' Geef het stokje door! In de nieuwsbrief en op de website vertellen leden aan de hand van 5 pittige vragen wie zij zijn en wat hen bezighoudt.

1. Wij kennen je natuurlijk, maar wat doe je nou precies voor de kost?
Ik ben advocaat bij BLIX te Amsterdam. BLIX is bijna zeven jaar geleden als afsplitsing van bekende Zuid-as kantoren begonnen als nichekantoor aan de De Lairessestraat. Inmiddels werken er elf advocaten en blijven we groeien. De focus van het kantoor ligt op het ondernemingsrecht en insolventierecht. Ik zelf ben vooral bezig met het opstellen van en het adviseren over commerciële contracten. Daarnaast word ik door de Rechtbank Amsterdam regelmatig benoemd tot curator in faillissementen.

2. Bij welke klus die je hebt geklaard brak de zon door, gaf je baas je uitvoerige complimenten en heeft de Westerkerk speciaal voor jou de klokken laten luiden?
Nadat een kantoorgenoot van mij benoemd werd tot curator van V&D en La Place, werd ik met het oog op een doorstart verantwoordelijk voor het aan boord houden van zogenaamde dwangcrediteuren. Dat zijn crediteuren die hun bijzondere relatie kunnen mis-/gebruiken om een betere positie af te dwingen. Dat vergt het nodige onderhandelen en als je uiteindelijk alle neuzen weer dezelfde kant op hebt gekregen zonder al te veel geld uit te geven, dan geeft dat voldoening.

Daarnaast werk ik veel voor een bekende Amsterdamse duurzame chocoladeproducent. Enorm gedreven mensen die echt de wereld willen veranderen. Mijn uitdaging bestond eruit om contracten te maken die voor de verandering eens in begrijpelijke taal moesten worden opgesteld. Dat is lastiger dan je op het eerste gezicht zou denken. Als het uiteindelijk lukt is dat niet alleen fijn voor de klant, maar werpt dat voor jezelf ook een andere blik op hoe het ook kan.

3. Jouw favoriete plek in Amsterdam of ultieme tip waar JCC-ers echt een keer naar toe moeten is…?
Ik houd van rooftops en skybars. De W en Skylounge zijn de moeite waard. Daarnaast staat schommelen op de A’DAM toren nog op het to-do lijstje.

4. In mijn geheugen gegrift staat het moment met de JCC toen…
Dat was de avond dat Guido na acht bier zich een ware pianovirtuoos toonde, en vol passie en overtuiging de sterren van de hemel speelde. Heel leuk om te zien en te horen!

5. Maak de volgende zin af: 'De JCC Amsterdam is in 2020…’
Dat is inderdaad niet heel ver weg meer. Ik hoop op een flinke groei van het ledenaantal. Ik zal mij daar binnen de wervingscommissie in ieder geval voor blijven inzetten. Daarnaast stel ik de laagdrempeligheid en gezelligheid erg op prijs. Ik ga ervan uit dat dat in 2020 niet zal veranderen.

6. Aan wie in de club geef jij het stokje door voor volgende maand?
Robert Woltersom.


Robert Woltersom
11aug

Robert Woltersom

1. Wij kennen je natuurlijk, maar wat doe je nou precies voor de kost? Sinds begin 2015 ben ik Marketing Manager Benelux bij Qlik. Dat...

Marnix Overbeke
01jun

Marnix Overbeke

De JCC Amsterdam telt momenteel ongeveer 70 leden. Veel leden kennen elkaar inmiddels persoonlijk of (nu nog) van gezicht. Maar waar is...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren