Inclusieve diversiteit: handvatten voor een open blik | Hélène Propsma, partner The Diversity Company

Deelname

Aanmelden mogelijk tot
21 okt. 2020 18:00:00
Aanmelden

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Bestuur 2020
Datum en tijd
21 okt. 2020 18:00 - 23:00
Locatie
Koninklijke Industrieele Groote Club, Dam 27, 1012 JS Amsterdam.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inclusieve diversiteit: handvatten voor een open blik | Hélène Propsma, partner The Diversity Company

Ons brein heeft geleerd van ervaringen in het verleden en is gevormd door onder andere opvoeding en cultuur. Daarvan uit vormt onze bovenkamer de basis van hoe wij naar anderen kijken: een blik gevormd door aannames en verwachtingen die wij hebben. Onbewust labelen en categoriseren we mensen, maar hoe gaat dit proces in ons brein in zijn werk? Op maandag 13 juli ontvangt de Jongeren Commerciële Club Amsterdam Hélène Propsma, vicevoorzitter van de Koninklijke IGC en partner bij The Diversity Company. Een gerenommeerde adviesorganisatie op het gebied van ‘inclusieve diversiteit’.

Hélène neemt ons gedurende een interactief avondprogramma mee door de werking van ons brein om te ervaren en voelen wat het effect van onbewuste vooroordelen zijn. Hierbij gebruikt zij o.a. het model van Daniel Kahneman ‘Thinking fast & slow’ en gaat zij in op andere psychologische fenomenen als beoordelingsfouten en belemmerende overtuigingen. We gaan aan de slag met praktijkvoorbeelden en krijgen handvatten mee om daar vervolgens concreet binnen onze eigen organisaties mee aan de slag te gaan. Het belooft een open en inspirerende avond te worden over een zeer actueel thema!

Andere avond, andere setting. Samen met de IGC hebben wij gekeken hoe wij, ook met de huidige restricties, een mooi avondprogramma kunnen verzorgen op onze thuisbasis aan de Dam. De IGC serveert een twee-gangen-menu aangevuld met twee glazen wijn (bier of fris mag ook) en een kop koffie achteraf. Om deze avond voor iedereen toegankelijk te houden, bedragen de kosten 30,00 euro per persoon. De JCC draagt 5,50 euro per aanwezige bij.

p.s. Uiteraard is een strikte naleving van de richtlijnen vanuit het RIVM van groot belang

Deelnemers (7)

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Onze sponsoren