Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Robert Woltersom

  • Blogs
  • 2 minuten (442 woorden)

1. Wij kennen je natuurlijk, maar wat doe je nou precies voor de kost?
Sinds begin 2015 ben ik Marketing Manager Benelux bij Qlik. Dat is een bedrijf in Business Intelligence software. Denk hierbij aan dashboards die vanuit alle databronnen binnen een organisatie in real-time verbanden kan leggen, waardoor er volledig inzicht is voor de gebruikers in bijvoorbeeld de bedrijfsprestaties.

Als marketing manager ben ik verantwoordelijk voor alle marketing gerelateerde activiteiten binnen de Benelux. Hieronder valt onder andere het uitwerken van marketingplannen voor de verschillende sectoren, het bedenken en opstellen van go-to-market plannen voor sales, digitale campagnes en het initiëren van klantevenementen. Kort gezegd dus alle activiteiten die te maken hebben met het genereren van (meer) vraag naar het product.

2. Bij welke klus die je hebt geklaard brak de zon door, gaf je baas je uitvoerige complimenten en heeft de Westerkerk speciaal voor jou de klokken laten luiden?
Het is niet zozeer één specifiek project, maar een combinatie van alle projecten die afgelopen jaar zijn ondernomen. Er was bij mijn aantreden een behoorlijke achterstand in de marketingactiviteiten en de bijbehorende nieuwe ‘leads’. Het was noodzakelijk om weer back on track te komen en de pipeline voor sales weer te vullen.

Door het initiëren van verscheidende campagnes, ook specifiek binnen bestaande accounts, kon er op korte termijn veel additionele pipeline worden gecreëerd. Onlangs werd bekend dat er een zeer grote groei is in de responses op de marketingactiviteiten in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat zijn de resultaten waar je het uiteindelijk voor doet.

3. Jouw favoriete plek in Amsterdam of ultieme tip waar JCC-ers echt een keer naar toe moeten is…?
Neem een keer de trein/auto naar Zaandam (slechts 10 minuten vanaf Amsterdam Centraal). De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in het opknappen van het centrum en het resultaat mag er zijn. Veel van de oude Zaanse architectuur hebben ze laten terugkomen in de nieuwbouw (Disneyland is er niets bij…). Daarnaast is er ook goede horeca te vinden op de Dam.

4. In mijn geheugen gegrift staat het moment met de JCC toen…
De sloepentocht in (volgens mij) 2013. Na een gezellige rondvaart werd het tot in de late uurtjes voortgezet op de Zeedijk. Dit ging moeiteloos over tot in de vroege uurtjes, waarna mijn zakelijke afspraken een aantal uur later geen groot succes bleken.

5. Maak de volgende zin af: 'De JCC Amsterdam is in 2020…’
Een gezellige en laagdrempelige netwerkclub die nog verder is gegroeid in ledenaantal, waarbij alle young professionals vanuit alle sectoren welkom zijn.

6. Aan wie in de club geef jij het stokje door voor volgende maand?
Marrit Kuin


Marrit Kuin
12apr

Marrit Kuin

  • Blogs

1. Wij kennen je natuurlijk, maar wat doe je nou precies voor de kost? Ik werk als Black Belt in een Operational Excellence team. Wij...

Ruud Jungschläger
11jul

Ruud Jungschläger

  • Blogs

De JCC Amsterdam telt momenteel ongeveer 70 leden. Veel leden kennen elkaar inmiddels persoonlijk of (nu nog) van gezicht. Maar waar is...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren